Kopenhaga






















Taigi taigi.. Viskas prasidėjo nuo to, kad kvietėsi ex boifrendas aplankyti jį. Ilgai nedvejojus ir nusipirkau, nes buvo kur gyventi, o ir gyvena žmogus kuris viską žino šiame mieste. Praėjo 5 mėnesiukai gražūs iki kelionės liko savaitė ir sau aš rami vaikštau po miestą ir netikėtai suskamba telefonas o skambina ex iš savo lietuviško numerio, pakeliu ir telefono ragelyje sako:"Kur vaikštai?", aš pasimetus hmm "Niekur". Ir žiūriu jis eina link manęs, aš tokia nustebus: "Ką tu čia darai, juk turi būti Danijoje, juk kitą savaitę atskrendu". O jis man sako:"Žinai, lieku Lietuvoj ir į Daniją nebevažiuosiu, galbūt važiuosiu liepos pabaigoj". Taip laimingo atsitiktinumo dėka sužinojau tą Lietuvoje, o ne Danijoje. Aišku šokas buvo, nes daugiau ten gyvenančių draugų ar pažįstamų neturėjau. Na ką tada prisijungiau prie couchsurfing.com, parašiau galybę laiškų dėl apgyvendinimo, daugybę draugų įjungiau į paieškas apgyvendinimo Kopenhagoje, bet per savaitę laiko mažai tikėtina, kad rasi kompaniją (tuo labiau savaitei likus bilietai apie 1000 Lt), nes dauguma susiplanavę, o ir kaip tyčia Danijoje vyko labai didelis festivalis, todėl visi atrašę informavo, kad jie tam festivalyje..
Nuleidau rankas, ir buvau tvirtai apsisprendus, kad tikrai nebeskrisiu, nei kompanijos, nei apgyvendinimo.
Bet dieną prieš skrydį atsirado mano draugė draugę, kuri turi draugę būtent Kopenhagoje gyvena. O Kopenhaga graži ne tik savo pastatais, bet ir kainom. Kavos puodelis pas mus 6 litai, ten 40 kronų, kas būtų 20 Lt, sumuštinis apie 25 Lt, jau nekalbu apie restoranuose pavalgymą, maždaug itališkam restorane pavalgyti valgant spageti ir išgeriant taurę balto vyno jums gali kainuoti 160 Lt.
Skaniai galima pavalgyti kiniečių maistų "Sam Bar", išsirenki tris rūšis (saldi vištiena, jautiena, ryžiai, makaronai ir pan.) ir prisivalgai iki soties už 35 kronas.
Nuo oro uosto iki centro nuvykti galima metro, tai užtrunka apie 13 min. Bilietą(Blat Klippekort) įsigijau 2 zonų ir galimi 10 važiavimų už 145 kronas, kas būtų apie 73 Litus, 3 dienom pilnai užteko, jeigu tik bilietas nuo taško iki taško kainuoja apie 24 kronas = 12 litų.
Kopenhaga pasirodė panaši į Londoną, tik tiek kad čia ne daug lietuvių :))

Comments

  1. Atrodo, kopenhaga nuostabaus grazumo miestas:) reiks butinai aplankyt :)

    ReplyDelete
  2. You have been tagged. Tag it!

    http://imbierasircitrina.blogspot.com/2012/11/pamenat-vaikystej-klasiokams-pildydavom.html#more

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Plušam

DIY apyrankės atnaujinimas

Mezgam, mezgam!